i

Main Contractor: Rollo Developments

Images Courtesy of Rollo Developments.

i

Opening Image Credited to Hospitality and Catering News

i

The conversion of Class 6 Storage Building to Class 7 Youth Hostel. In order to increase the existing floor plate, a new stair was designed at the rear of the building. The addition of an extra storey and small roof terrace also allows the business proposal to function on a building which has been empty for many years.

i

The C-listed brickwork arches were constructed in 1875 to create double-fronted openings beneath the city’s Jeffrey Street.  Due to the expansion of the railway terminus at Waverley Station in the second half of the 19th century, the rear portion of the arches were never completed, leaving the arches as storage for the railway.  Utilising glass frontages, exposed stone ceilings and contemporary lighting, the scheme creates an eclectic community of bars, restaurants and independent retailers beneath the arches.

Images courtesy of Artisan Real Estate Investors.

i

The conversion of the former Broughton High School, into 74 high end, modern studio apartments.  The existing building has 4.6m ceilings, which has given the opportunity for open plan mezzanines, with sanitary and kitchen ‘pods’ below.  This project posed a significant Planning hurdle, however permission was attained in the summer of 2014.

Images courtesy of Kingsford Residence.

i

A small, contmporary taxi booking office with more than meets the eye! Situated within Edinburgh Airport, this building had to be prefabricated off site due to security restrictions, and brought to site in the smll hours of the morning. It also had to be designed to be bomb proof, which added a degree of complexity to our detail drawing.

i

Making a house come life which is part of ‘rubber stamped’ housing scheme is always challenging, however keeping things simple is often the best solution. In this instance we played with the existing red-brick material, and created a simple box, loaded with glass, and insulated as robustly as possible. The result has been a light and airy contemporary extension which brings in the external landscaping and views of the surrounding hills.

i

The full refurbishment of, and large extension to, a three bed family home on the outskirts of Glasgow. Extensive renovations saw the demolition of lean-to extension, and construction of a double height kitchen dining area, with bedroom mezzanine. Velux Roof Lights were used to flood the extension with natural light, and the use of stone and render with slot windows gave the home a contemporary feel.